Bel ons direct: +31 413 29 44 47  

Vrijblijvend informatie aanvragen

Velden met * zijn verplicht

  • Innovatieve producten
  • Deskundig advies
  • Groen en infrastructuur verbinden

Bomenzand

Bomenzand dient als voedingsrijke bodem en een stabiele ondergrond bij licht belaste verhardingen. Het mengsel van zand en compost is een uitstekend product om toe te passen tussen beplanting van een bodem en lichte verhardingen. GreenMax Heeswijk-Dinther levert producten voor de groeiplaatsinrichting ter bescherming van de infrastructuur in een stedelijke omgeving. Daarnaast leveren wij toebehoren voor de inrichting van het stedelijk interieur. Bij GreenMax Heeswijk-Dinther bent u dus aan het juiste adres voor alle boomsubstraten: bomenzand, bomengrond en bomengranulaat.

Bomenzand, bomengrond en bomengranulaat voor optimale groeiomstandigheden in Heeswijk-Dinther

Een groot gedeelte van een boom groeit ondergronds. Hierbij is het van belang dat boomwortels van de juiste voedingselementen worden voorzien. In een verstedelijkte omgeving wordt de grond doorgaans intensief gebruikt en is het zandbed, bij voornamelijk verhardingen, erg dicht. Hierdoor kunnen bomen problemen krijgen met de groei. Het is belangrijk dat in een bebouwde omgeving extra aandacht wordt besteed aan de groeiomstandigheden van een boom. Met boomsubstraten (bomenzand, bomengrond en boomgranulaat) worden dergelijke problemen voorkomen en biedt het bomen een optimale groeiomgeving. Het is immers belangrijk dat er in een bebouwde omgeving extra aandacht wordt besteed aan de groeiomstandigheden van bomen.

Doeltreffende sandwichconstructie van GreenMax Heeswijk-Dinther

Voor optimale groeiomstandigheden van bomen waarbij boomwortels ook geen schade aanrichten aan de bestrating, is een doeltreffende sandwichconstructie van GreenMax een oplossing. Met het Sandwichpanel 74 en de SandwichBox wordt de funderingslaag vervangen. Een dunnere funderingslaag betekent dat boomwortels meer ruimte krijgen. De sandwichconstructie is speciaal ontwikkeld voor situaties met verhardingen die niet helemaal kunnen worden opgevangen door bomenzand, bomengrond en bomengranulaat. Het Sandwichpanel 74 en de SandwichBox worden geplaatst op een cunet van bomenzand onder verhardingen en het systeem is bruikbaar bij zowel nieuwe als bestaande beplantingen.

Bel ons voor meer informatie

Wenst u meer informatie over bomenzand, bomengrond of de sandwichconstructie van GreenMax Heeswijk-Dinther? Of wilt u meer weten over onze dienstverlening? Bel dan gerust even naar 0031 413 294447. Onze deskundige medewerkers voorzien u graag van de gewenste informatie.


© 2021 Greenmax