< p>

Vernieuwde gietranden bij GreenMax


Het gebruik van gietranden is één van de effectiefste manieren om jonge aanplant extra ondersteuning te geven.
De droge grond binnen de stedelijke omgeving zorgt vaak voor  groeiproblemen bij jonge bomen. Effectieve bewatering is daarom een  steeds belangrijker thema geworden. Het maken van kleine dijkjes rondom de stamvoet wordt steeds minder toegepast omdat dit simpelweg veel werk kost. Deze dijkjes breken ook snel wanneer deze regelmatig gevuld worden met water, hierdoor is het effect van deze zelfgemaakte walletjes niet groot. Een rand maken van grond is tijdsintensief en het afbreken duurt ook lang.

Bij bewatering van jonge bomen is het belangrijk dat water rondom de stamvoet blijft.
Vele gemeenten, ontwerpers, boomkwekers en hoveniers hebben al ontdekt dat gietranden de meeste efficiënte oplossing is om bomen direct rondom de stamvoet te bewateren. De gietrand wordt voor een deel in de grond ingegraven, waardoor de rand altijd stabiel staat. De gietrand is UV-stabiel, herbruikbaar en wordt met dubbelzijdige tape dichtgemaakt.

Aangezien de gietranden voor een deel bovengronds zichtbaar zijn heeft GreenMax haar groene gietranden veranderd in een onopvallende donkergroene kleur. Door de gietranden een meer natuurlijke kleur te geven passen ze beter in het straatbeeld. De groene en de zwarte gietranden hebben allebei een nerfstructuur gekregen.
Dubbele functie: aan één zijde hebben de gietranden nu een matte nerfstructuur waardoor koplampen van auto's minder reflecteren. De andere zijde heeft daarentegen een glanzende nerfstructuur om juist meer weerkaatsing te krijgen. Deze extra weerkaatsing is zeer nuttig in gebieden met veel overstekend wild (wildwissels).

MEER INFORMATIE

© 2022 Greenmax