< p>

Verrijk de bodem met de nieuwe AquaPower


Hoewel bomen van nature erg sterk zijn, hebben ze extra verzorging nodig. In de bossen hebben ze een natuurlijke compost, denk hierbij aan dode takken/planten, bladeren of uitwerpselen van dieren. Dit hebben ze in de stedelijke omgeving vaak niet. Hierbij is het verbeteren van het gietwater voor de jonge aanplant een goede oplossing om de gezondheid en levensduur te waarborgen.Zoals mensen hebben ook bomen hun voedingsstoffen nodig. Veel mensen houden zich goed bezig met het verzorgen van planten en bomen. Helaas wordt het verbeteren van de bodem van bomen en struiken vaak vergeten. Dit is zonde, want het kan ervoor zorgen dat de bomen en struiken sterk achteruit gaan. De gezondheid vermindert en de mooie uitstraling wordt aangetast. Kortom, het is heel belangrijk om de bodem van bomen en struiken te verrijken.

De belangrijkste voedingsstoffen hiervoor zijn stikstof, fosfaat en kalium. Met name stikstof vraagt enige bijsturing omdat dit wisselend kan zijn in de grond. Zo kan bijvoorbeeld tijdens hevige regenval in de zomer, stikstof snel uitspoelen.

Sinds kort heeft GreenMax een nieuw product in de markt, de AquaPower. Dit is een volledig plantaardige verrijkingsmix voor alle gewassen. Het bevat veel verschillende sporenelementen en natuurlijke suikers.
Bij gebruik van 1 liter AquaPower kan 100 liter water verrijkt worden, dit kost € 3,75 per gietbeurt. Zoals voorgeschreven raden wij aan om 2 gietbeurten per jaar met de AquaPower per boom doen. Dit komt neer op € 7,50 per boom per jaar en zal de inboet bij bomen verminderen.

Bomen en struiken verrijken kan het beste plaatsvinden in het voorjaar. Dit is het seizoen waarin zij zich het sterkst ontwikkelen, hier kunnen zij goede hulp bij gebruiken in de vorm van extra voedingsstoffen. Wij adviseren hierbij om bij 2 gietbeurten per jaar de verrijkingsmix te gebruiken in de maanden mei en juli. Bij hitte of een droge periode wanneer aanvullend water gedoseerd wordt, kan de AquaPower ook nog extra gebruikt worden.

De plantaardige ingrediënten met natuurlijke suikers ondersteunen en stimuleren het bodemleven en zorgen voor een betere opname van voedingsstoffen voor planten. De mix draagt bij aan een gezond bodemleven in de wortelomgeving, wat zorgt voor een betere plantgroei, sterker wortelgestel en betere fotosynthese door gezonder bladgroen. Het maakt zowel de bodem als de plant klimaatresistenter.

De samenstelling is speciaal gemaakt als extra toevoeging bij bewatering van onze gietranden en AquaBags.


De AquaPower is verkrijgbaar bij GreenMax voor € 75,00 per jerrycan van 20 liter, excl. BTW.

© 2022 Greenmax