< p>

Het seizoen komt er weer aan; de amfibieëntrek


De paddentrek (en andere amfibieën) is het verschijnsel dat zich elk jaar weer voordoet in het voor- en najaar.


De dieren komen praktisch gelijktijdig uit hun winterslaap en trekken dan massaal naar een nabijgelegen poel, plas of gracht om hun eieren af te zetten en te bevruchten.

De trek begint meestal eind januari, begin februari. In koude winters kan dat moment zelfs uitlopen tot in maart. Door de warme winters van de laatste jaren begint de trekperiode echter steeds vroeger. Naast de temperatuur is ook de luchtvochtigheid erg belangrijk voor de start en hoeveelheid van de paddentrek.


Door de toename van verkeer in de buurt van natuurgebieden, worden er veelvuldig dieren aangereden.

Weg- en landschapsbeheerders plaatsen daarom veelvuldig amfibieënschermen om deze dieren te beschermen.

GreenMax biedt u amfibieënschermen van de hoogste kwaliteit. De schermen zijn goedkoop, UV-bestendig, hebben een lange levensduur en zijn eenvoudig te plaatsen. Amfibieënschermen worden vaak geplaatst in combinatie met gaas om ook klein wild te beschermen.

De groene rollen van 25 meter hebben een lichte nerfstructuur. Dit heeft als grote voordeel dat het licht niet terugkaatst en hierdoor passen de schermen esthetisch veel beter in het landschap. Daarnaast zijn de amfibieënschermen ook leverbaar op gladde panelen van 3 meter breed in diverse diktes.

Eigenschappen
- UV stabiel
- Lange levensduur
- Scheurt en breekt niet
- Waterdicht
- 100% recyclebaar
- Leverbaar op rollen en panelen

Voor uitgebreide informatie over dit product klik op deze link.
© 2022 Greenmax