< p>

De eikenprocessierups: waarom komen we er maar niet vanaf?


Graag delen wij een interessant filmpje met u van de universiteit Nederland. In dit filmpje wordt uitgelegd waarom er zo veel eikenprocessierupsen zijn de laatste jaren.


Graag delen wij een interessant filmpje met u van de universiteit Nederland. In dit filmpje wordt uitgelegd waarom er zo veel eikenprocessierupsen zijn de laatste jaren.In het filmpje komt ook naar voren, dat de natuurlijke vijand juist aangetrokken moet worden. In de praktijk zien we dat er voornamelijk veel gras groeit rondom de Eiken. Dit is niet aantrekkelijk voor de natuurlijke vijand van de EPR. Het is relatief eenvoudig om hier wel een fijne omgeving te creëren voor deze keversoorten, lieveheersbeestjes, koolmezen en pimpelmezen bijvoorbeeld. Bijvoorbeeld door middel van het neerleggen van biologisch afbreekbare zaaimatten, speciaal met een grassen, scherm- en vlinderbloemige plantensoorten, die een verkeersveilige, biodiverse leefomgeving bieden aan deze natuurlijke vijanden.

Dit zaaideken heet de TURFquick OAK, welke op een klaargemaakte grond kan worden neergelegd en alleen even besproeid hoeft te worden om te laten groeien. Ideaal voor bermen en stedelijke gebieden met veel Eiken.

Meer informatie over dit product vindt u op: https://www.greenmax.eu/nl/turfquick%20oak/

Klik hier om de video te bekijken.

© 2021 Greenmax