< p>

Het ideale grasmengsel in een eenvoudig aan te leggen zaaideken!


Waarschijnlijk heeft u al veel gehoord over ons TURFquick zaaideken speciaal ontwikkeld tegen de Eikenprocessierups, namelijk de TURFquick OAK.

Wat u wellicht nog niets wist, is dat wij ook 2 andere type zaaidekens hebben, namelijk met een grasmengsel. In dit artikel leest u meer informatie over deze zaaidekens.Waarschijnlijk heeft u al veel gehoord over ons TURFquick zaaideken speciaal ontwikkeld tegen de Eikenprocessierups, namelijk de TURFquick OAK.

Wat u wellicht nog niets wist, is dat wij ook 2 andere type zaaidekens hebben, namelijk met een grasmengsel. In dit artikel leest u meer informatie over deze zaaidekens.TURFquick – uitleg algemeen
TURFquick® is de verzamelnaam van verschillende biologisch afbreekbare dekens, welke ieder compleet ingezaaid zijn met een type zaad voor iedere behoefte/klimaat met organische voedingsstoffen waar nodig.

De grote voordelen hiervan zijn een eenvoudige en snelle installatie, een egaal ingezaaid geheel, onkruiddruk, minder water geven en het tegengaan van erosie.

TURFquick® wordt geleverd op rollen, welke erg licht zijn en daardoor zeer eenvoudig in gebruik. Er zijn verschillende afmetingen rollen te verkrijgen. Het materiaal is gemakkelijk op maat te knippen.


• TURFquick Waterless
De TURFquick Waterless is ideaal voor droge of juist natte gebieden, dit type heeft minder water (irrigatie) nodig, aangezien Waterless gras enorm diep wortelt. Dit is ook de reden voor zijn hoge droogtetolerantie en waarom het gras zo groen blijft gedurende langere perioden van droogte. Het is slijtvast en compact en zal zichzelf herstellen na slijtage en/of beschadiging.Kenmerken
- Allround gras; makkelijk onderhoud en hoge droogte tolerantie
- Goede prestaties bij weinig input
- Diepe en intensieve beworteling ter voorkoming van erosie
- Uitstekende ziekteresistentie en herstellend vermogen
- Snel resultaat, kiemt al bij 4 graden om onkruid zo geen kans te geven
- Ideaal voor openbare en infra werken, taluds, dijken, hellingen, wadi’s, viaducten

Meer informatie: https://www.greenmax.eu/cms/uploads/downloads/nl/Leaflets%202019/leaflet%20Turfquick%20Waterless.pdf

• TURFquick Classic Allround
De TURFquick Classic Allround is is speciaal ontworpen voor het gazon van een tuin, het biedt een sterk en vol grasveld, welke goed bestand is tegen een stootje zoals bijvoorbeeld spelende kinderen maar ook strenge winters. Anders dan de meeste grasmengsels groeit dit gras al bij 4 graden waardoor het bijna jaarrond is aan te brengen.Kenmerken
- Allround samenstelling geschikt voor bijna alle toepassingen
- Sterk en dicht gazon voor intensief gebruik
- Het hele jaar door groen
- Snelle ontkieming en resultaat
- Speel- en siergazon voor tuinen, recreatie en openbaar groen

Meer informatie:
https://www.greenmax.eu/cms/uploads/downloads/nl/Leaflets%202019/leaflet%20Turfquick%20Classic%20Alround.pdf

© 2022 Greenmax