< p>

‘Hoe ligt jouw tuin erbij?’


Is je tuin, dak of balkon al voorbereid op het nieuwe klimaat? Is het een prettige plek voor mens én dier? Krijg snel inzicht met de Nationale Tuincheck en ontvang gratis tips.

Vanwege de coronacrisis is iedereen genoodzaakt om meer tijd in en om het huis door te brengen. Tegelijkertijd willen we met z'n allen maar wat graag naar buiten om van de ontluikende lente te genieten.

Want een groene tuin draagt bij aan een beter leefklimaat en vangt de effecten van weersextremen beter op. Bovendien is werken in de tuin heel goed voor je gezondheid: het versterkt je immuunsysteem, je wordt er positiever van en je krijgt een betere conditie. Tel uit je winst!

De Nationale Tuincheck
Een handig hulpmiddel bij het vergroenen van de tuin is De Nationale Tuincheck, een splinternieuwe app ontwikkeld door NL GreenLabel waarmee tuinbezitters op een laagdrempelige wijze de kwaliteit van hun tuin inzichtelijk maken. Ook helpt de app om de tuin eenvoudig in een groene oase te veranderen.

Wat heeft de Nationale Tuincheck te bieden?
De Nationale Tuincheck is een gratis app die je eenvoudig door een aantal vragen over je tuin leidt. Bijvoorbeeld: hoe ga je om met de bodem? Hoe bestrijd je ongewenste insecten en planten? Wat voor tuinafscheiding heb je? Op basis van de antwoorden wordt een score berekend, van A (heel goed) tot G (werk aan de winkel!) en worden tips gegeven. Die kun je toepassen voor een groenere en fijnere tuin waar mens en dier graag zijn.

Meer info over de app is hier te vinden: https://nationaletuincheck.nl/

© 2022 Greenmax