< p>

Bomen bij gedenkmonument


Dit jaar is in London het RAF (Royal Air Force) Bomber Command monument onthult. Tegenover dit gedenkmonument is de Silva Cell rondom twee platanen geplaatst.
Het monument gedenkt de 55.573 soldaten van het Bomber Command die hier zijn omgekomen tijdens de 2e Wereldoorlog. Het landschapsarchitectenbureau Liam O'Conner wilde graag twee grote platanen (platanus × acerifolia) tegenover de zuilen planten om het monument nog imposanter te maken. Daarnaast zorgen de nieuwe bomen er voor dat het wandelgebied een stuk aantrekkelijker wordt.

De stad zag de noodzaak ervan in om ondergronds genoeg gezonde en licht verdichte grond beschikbaar te stellen om de platanen genoeg groeiruimte te kunnen bieden. De Silva Cell groeiplaatsconstructie bood de oplossing om de bomen het vereiste bodemvolume te geven. Tevens konden de ondergrondse kabels en leidingen eenvoudig geïntegreerd worden in het krattensysteem.De groeiplaatsconstructie geeft de twee platanen de gewenste groeiruimte waardoor de stadsbomen zonder problemen goed kunnen groeien. Daarnaast voldoet deze constructie ook aan de gewenste civiele eisen.

Feiten:

M3 bomengrond per boom: 16,5 m3
Aantal bomen: 2 platanen
Ontwerper: Liam O'connor Architects & Planning Consultants
Bomenconsulent: Jeremy Barrel/Barrel Tree Care
Aannemer: Gilbert Ash
Ingenieurs: West OneMeer informatie over de Silva Cell Groeiplaatsconstructie

© 2021 Greenmax