< p>

Nieuw! Duurzame biologische bestrijding tegen de Eikenprocessierups!


Er is nergens meer over gesproken de afgelopen zomers op het gebied van groen en bomen dan de Eikenprocessierups! In de maanden mei, juni en juli zit op een groot aantal eikenbomen de EPR in heel Nederland en België. De brandharen van deze rups kunnen grote overlast veroorzaken voor mens en dier en zo de leefomgeving aantasten. Plaagbeheersing is daarom noodzakelijk.Er is nergens meer over gesproken de afgelopen zomers op het gebied van groen en bomen dan de Eikenprocessierups! In de maanden mei, juni en juli zit op een groot aantal eikenbomen de EPR in heel Nederland en België. De brandharen van deze rups kunnen grote overlast veroorzaken voor mens en dier en zo de leefomgeving aantasten. Plaagbeheersing is daarom noodzakelijk.Eén enkele rups heeft circa 700.000 brandharen, die zich met weerhaken vasthaken aan kleding en huid en de irriterende stof thaumetopoeine afgeven. Na contact veroorzaken ze jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. De impact van deze rupsen op de leefomgeving kan erg groot zijn.


Biologische plaagbeheersing
Biologische plaagbeheersing met behulp van natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups is een veelbelovende methode. Het is een goedkope, ecologisch verantwoorde maatregel die ook nog bijdraagt aan de biodiversiteit.

Natuurlijk evenwicht door duurzame innovatie
De werking is gebaseerd op natuurlijk evenwicht. Door bij eikenbomen een aantrekkelijke leefomgeving te creëren voor o.a. sluipwespen, gaasvlieglarven, roofwantsen, lieveheersbeestjes en kool- en pimpelmezen, wordt de populatie eikenprocessierupsen door deze natuurlijke vijanden beheerst. Speciaal voor deze toepassing is er het zaadmengsel TURFquick OAK.

TURFquick OAK biedt naast de zaden samenstelling ook andere duurzame toevoegingen om de als biologische aantrekkelijke te zijn. Alle zaden zijn vooraf in een biologische afbreekbare zaaimatten geweven en bezitten grassen en scherm- en vlinderbloemige plantensoorten, die een verkeersveilige, biodiverse leefomgeving bieden aan deze natuurlijke vijanden.

Sproeien, groeien, bloeien
Het bijzondere is dat de zaden in een speciaal doek zitten. Doordat de zaden in dit zaaideken zijn geweven blijft dit op de gewenste plaats liggen en in de juiste mengverhouding. De TURFquick OAK zaaideken is op de gewenste maat of vorm te knippen. Vervolgens kan het zaaideken op de klaargemaakte grond neer worden gelegd, gesproeid en te laten groeien. Geschikt voor bermen, stedelijke gebieden en zelfs op hellingen tot 45 graden zonder dat de zaden zich verplaatsen.

GreenMax staat deze week op de Infra Relatiedagen in Hardenberg en op de Vakbeurs Openbare Ruimte in Brussel! Wilt u gratis een stukje zaaidoek uitproberen? Kom dan naar onze stand! Zodat u zelf dit mooie innovatieve product kunt uitproberen!

Meer info op: https://www.greenmax.eu/nl/turfquick%20oak/

© 2021 Greenmax