< p>

Het seizoen komt er weer aan; de paddentrek!


Ieder jaar komen de padden en andere amfibieën weer uit hun winterverblijfplaatsen om naar het water de trekken. Dit doen deze beestjes om zich weer voor te kunnen gaan planten. Weg- en landschapsbeheerders plaatsen daarom veelvuldig amfibieënschermen om deze dieren te beschermen.Ieder jaar komen de padden en andere amfibieën weer uit hun winterverblijfplaatsen om naar het water de trekken. Dit doen deze beestjes om zich weer voor te kunnen gaan planten. Weg- en landschapsbeheerders plaatsen daarom veelvuldig amfibieënschermen om deze dieren te beschermen.

De paddentrek vindt plaats van februari tot april. Ook is het afhankelijk van de temperatuur (minimaal 6°C)  en de luchtvochtigheid (des te natter, des te beter). Hoe milder en natter deze periode is, hoe sneller en in kortere tijd de populatie zich kan verplaatsen naar het voortplantingswater. In gebieden met hoge populaties, gaat dit wel op duizenden diertjes per nacht.

Buiten de massale voorjaarstrek naar de voortplantingswateren zijn er daarnaast nog drie belangrijke trekperiodes voor amfibieën. Hieronder worden de vier de trekperioden kort beschreven en onderstaand figuur geeft een schematisch overzicht van deze perioden gemaakt door de paddenwerkgroepen:


Bron: https://www.padden.nu/Amfibie%C3%ABntrek/tabid/67/Default.aspx

GreenMax biedt ook verschillende type amfibieënschermen aan in hoge kwaliteit. De schermen zijn UV-bestendig, hebben een lange levensduur en zijn eenvoudig te plaatsen. Amfibieënschermen worden vaak geplaatst in combinatie met gaas om ook klein wild te beschermen.

De groene rollen van 25 meter hebben een lichte nerfstructuur. Dit heeft als grote voordeel dat het licht niet terugkaatst en hierdoor passen de schermen esthetisch veel beter in het landschap. Daarnaast zijn de amfibieënschermen ook leverbaar op gladde panelen van 3 meter breed in diverse diktes.

Eigenschappen
- UV stabiel
- Lange levensduur
- Scheurt en breekt niet
- Waterdicht
- 100% recyclebaar
- Leverbaar op rollen en panelen

Meer info over onze amfibieënschermen vindt u op: https://www.greenmax.eu/nl/amfibieenscherm/
Of klik hier voor een overzichtstabel van alle types!


© 2022 Greenmax