< p>

Krattenconstructie in Braine-l'Alleud


De gemeente Braine-l'Alleud (Eigenbrakel – Waals Brabant) heeft de Silva Cell groeiplaatsconstructie van GreenMax rondom 13 bomen geplaatst.
Veel bodemvolume en hoge grondkwaliteit zijn de sleutel tot grote en gezonde bomengroei. Het is daarom essentieel om zoveel mogelijk gezonde en onverdichte grond ter beschikking te stellen.

De Silva Cell® is een systeem dat wereldwijd wordt toegepast. Met deze groeiplaatsconstructie ontstaat vrije doorwortelbare ruimte voor bomen in een stedelijke omgeving. Silva is de Latijnse benaming voor bos. Het systeem bestaat uit losse frames die het mogelijk maken om dezelfde "open veld" condities (zoals in een bos) na te bootsen.

De gemeente Braine-l'Alleud heeft de Silva Cell groeiplaatsconstructie van GreenMax rondom 13 bomen toegepast.Het systeem werd geplaatst door MDN SA uit Strepy-Bracquegnies. De installatie werd begeleid door GreenMax en zijn Belgische distributeur Agro Vangeel uit Turnhout.Het project in Braine-l'Alleud werd opgedeeld in 2 fases, waarbij in het 1e deel een groeiplaatsconstructie voor 6 bomen werd geïnstalleerd. In fase 2 werd de Silva Cell rondom 7 nieuwe bomen toegepast. In totaal kwam er +/- 10 m3 bomengrond per boom beschikbaar.Er kunnen maximaal 3 frames op elkaar worden geplaatst. In Braine-l'Alleud werd er gekozen voor een 2 frames-hoge installatie (hoogte: 80 cm).

Meer foto's van dit project en andere Silva Cell projecten zijn te vinden op onze projectpagina

© 2021 Greenmax