< p>

GreenMax steunt S.O.S. Straatkinderen


GreenMax wenst u hele fijne feestdagen en het allerbeste voor 2011! Wij willen u ook bedanken voor de fijne samenwerking van het afgelopen jaar en gaan ervan uit dat we deze in 2011 zullen voortzetten.

Wij sponsoren al enkele jaren Stichting S.O.S. Straatkinderen (www.sos-straatkinderen.nl) maar dit jaar willen wij extra steun geven. Zij kunnen onze bijdrage juist nu goed gebruiken omdat de giften dit jaar door de crisis minder zijn geworden.

Over S.O.S. Straatkinderen:
S.O.S. Straatkinderen helpt de zwakkeren in onze maatschappij op een hele directe manier !
Ze steunt kleinere al bestaande hulpprojecten en zet zelf hulpprojecten op.
Voor straatkinderen groot en klein.
De steun komt zonder omwegen terecht bij diegenen die het nodig hebben!
Ver weg of van heel dicht bij!

DE STRAATWERKERS...
Na een reis van Theo van Hoof naar Boekarest, in 1997, ontstond daar een team van enkele straatwerkers, in een werk onder de straatkinderen, die leven in de riolen van de stad.
Zo ontstond een werk waar nu meerdere organisatie's bij betrokken zijn.
Theo is de huidige directeur en pionier van het werk.
Ook is hij directeur van de twee Roemeense stichtingen, de lokale afdelingen voor straatkinderen:
"S.O.S. copiii strazii 2002" en "Diaconia Familia".

De straatwerkers zoeken de kinderen op, ze leren de kinderen kennen en ze gaan regelmatig naar hen toe, in hun eigen wereldje op straat en in de riolen. Zo proberen ze het vertrouwen van de kinderen te winnen en ze op deze manier te helpen. De kinderen houden van hen, omdat ze merken dat ze werkelijk om hen geven!
Eerst ontstond het eerste Inloophuis "Casa Cana"  bij Gara de Nord, in Boekarest. De Roemenen noemen het "Casa Cerului", ofwel "huis van de hemel".

Er wordt ook gewerkt aan meer opvangmogelijkheden daar. Dit gebeurt in samenwerking met enkele organisatie's in Nederland en in Roemenië.

Ook ontstond in het verlengde, door het pionierswerk van Theo van Hoof, "Casa Sami" in Constanta, ook een inloophuis voor straatkinderen. Net voor het invallen van de winter, in december 2003, ging het open en de straatkinderen voelen zich daar heel snel thuis omdat ze er liefde en zorg ervaren! De straatkinderen lopen naar binnen en ze krijgen wat te eten en te drinken. Ze kunnen douchen en krijgen schone en warme kleding. En als het nodig is, is er een dokter  die naar hun kijkt. Er is een onderwijzeres die ze leert lezen schrijven en die creatief met ze bezig is. De kinderen die dat kunnen gaan weer naar school, na afloop worden ze geholpen met hun huiswerk!

Sinds augustus 2004 is er ook een eerste gezinsvervangend tehuis in Corbu, in de buurt van Constanta, een huis voor kinderen die op straat leven.Ze komen in een gezinssituatie en gaan in het dorp weer naar school. De pleegmoeder helpt bij het huiswerk en probeert ze op het niveau te brengen van de andere kinderen.
© 2021 Greenmax