< p>

Het Treeparker-systeem beschermt zowel de bomen als de verharding op het vernieuwde Hooverplein in Leuven


Het Treeparker-systeem beschermt zowel de bomen als de verharding op het vernieuwde Hooverplein in Leuven.
Stad Leuven vernieuwde het Herbert Hooverplein in het centrum van de stad tot een gezellige en groene ontmoetingsruimte voor inwoners, studenten en toeristen. . De bomenrij van het stadspark werd doorgetrokken over het Hooverplein. Het Treeparker-boombunkersysteem beschermt zowel de bomen als het plein.


Stad Leuven vernieuwde het Herbert Hooverplein in het centrum van de stad tot een gezellige en groene ontmoetingsruimte voor inwoners, studenten en toeristen. Het plein verbindt het stadspark met het Ladeuzeplein en de Universiteitsbibliotheek van de Katholieke Universiteit Leuven. De bomenrij van het stadspark werd doorgetrokken over het Hooverplein. Het Treeparker-boombunkersysteem beschermt zowel de bomen als het plein.De boomgroeiplaatsen van Treeparker zijn over de volledige lengte van het Hooverplein geplaatst. Het plein is ongeveer 100 meter lang en is afgewerkt met klinkers en beton. Over de hele lengte heeft Krinkels de boomgroeiplaatsen TreeParker geplaatst. Men had in Leuven al goede ervaring met het systeem van TreeBuilders in andere projecten, daarom is er door de stad Leuven gekozen de TreeParker ook op het Hooverplein toe te passen.Makkelijke plaatsing
Het Treeparker-systeem zorgt ervoor dat de wortels niet naar boven groeien en dat deze de verharding niet omhoogduwen. Onze TRG wortelgeleidingspanelen geleiden de wortels de grond in en geven deze alle ruimte om te groeien. Zo groeien de bomen beter en sterven ze na tien tot vijftien jaar niet af door een tekort aan water, lucht en/of voldoende grond. Het systeem is bovendien heel gemakkelijk te plaatsen. Zodra de ondergrond recht ligt, bouw je het op door de onderdelen in elkaar te klikken.

Meer info over het TreeParker systeem is te vinden op: https://www.greenmax.eu/nl/treeparker/© 2021 Greenmax