< p>

Unesco’s project “Pearl Path Bahrein” kiest wederom voor TreeParker


Unesco’s project “Pearl Path Bahrein” kiest wederom voor TreeParker.
Wij zijn dankbaar dat we mee hebben mogen werken aan de beschermen van ons wereld erfgoed.
Bahrein Pearl Path is weer een project dat in samenwerking met Unesco wordt aangelegd met onze boombunker systeem: de TreeParker.


Wij zijn dankbaar dat we mee hebben mogen werken aan de beschermen van ons wereld erfgoed.
Bahrein Pearl Path is weer een project dat in samenwerking met Unesco wordt aangelegd met onze boombunker systeem: de TreeParker.


Figuur 1 Eén van de vele pleinen in Muharraq

De parelvisserij in Bahrein werd voor het eerst genoemd in Assyrische teksten die dateren uit 2000 v.Chr. De gouden eeuw van de parelvisserij zou zijn geweest tussen de jaren 1850 en 1930, toen parels kostbaarder waren dan diamanten.
Tegen het einde van 1930 waren er ongeveer 30.000 parelduikers, aangezien parelvisserij de belangrijkste industrie was in Bahrein voorafgaand aan de ontdekking van olie in 1932. Na de ineenstorting van de parelindustrie schakelden de meeste duikers over naar het zwarte goud.


Figuur 2 Unesco wereld erfgoed; pearling Bahrain (parelvisserij in Bahrein)

Unesco wereld erfgoed: De oude stad Muharraq is het laatst overgebleven complete voorbeeld van de culturele traditie van parelen en de rijkdom die het voortbracht in een tijd dat de handel de Golfeconomie domineerde. Het is ook een uitstekend voorbeeld van het traditionele gebruik van de rijkdommen van de zee en menselijke interactie met de omgeving, die zowel de economie als de culturele identiteit van de samenleving van het eiland vormden. De sites die werden bestempeld als werelderfgoed worden verbonden door een looproute, genaamd Pearling Pathway.


Figuur 3 Manquette van het gehele project "The Pearl Path"

Ondanks dat de omgeving schitterend is, heeft Unesco besloten om de route aangenamer te maken. Urbanist Bas Smets tekende voor de opdracht, om de diverse sites langs de route te koppelen en aantrekkelijk te maken voor bezoekers.
Op de route worden 16 grote en kleine pleinen gecreëerd, voorzien van waterdrinkplaats en schaduw door bomen. Gekozen werd voor de boomsoort “Firetree” Delonix regia met zijn overdadige rode bloei welke schitterend afsteken tegen het wit van de omgeving. Echter de eeuwen oude funderingen zijn niet bestand tegen het wortelgeweld van deze boomsoort. In samenwerking met TreeBuilders is een plan van aanpak gemaakt om de bomen gezond en snel te laten groeien zodat al snel een schaduwrijke omgeving wordt gecreëerd. Maar tegelijkertijd mogen de wortels geen schade kunnen aanrichten aan de omgeving. Gezamenlijk werd er daarom gekozen voor het TreeParker systeem dat volledig wordt omringd door Rootblock wortelwering van GreenMax. Werner Hendriks, verantwoordelijk voor de technische uitwerking van het plan en werkzaam bij TreeBuilders ; “Enkel op deze wijze kunnen we garanderen dat het gewenste eindbeeld van de klant behaald wordt.” De werkzaamheden op de 16 pleinen (202 bomen) zijn voorspoedig verlopen.

Zoals gezegd, zijn wij ontzettend dankbaar dat we mee hebben mogen werken aan de beschermen van ons wereld erfgoed.

Wilt u meer weten over dit project en/of het TreeParker systeem, neem dan contact op met ons:
www.treebuilders.eu
info@treebuilder.eu


Figuur 4 Werknemers van Lotus Gardening tijdens de TreeParker installatie in Bahrein.

© 2022 Greenmax