< p>

GreenMax Wortelgeleidingspanelen vernieuwd


GreenMax Wortelgeleidingspanelen vernieuwd

Na doorontwikkeling is de vernieuwde uitvoering van de panelen van 90 en 120 cm beter van kwaliteit. Deze wanden zijn nu ook met grondankers, dubbele bovenrib tegen springwortels en goed werkende koppeling uitgerust en glijden perfect in elkaar bij installatie.
Tegelijk hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om er een maat tussen te plaatsen om nog beter aan de diepte eisen te voldoen, n.l. een wand van 105cm hoog. De panelen met hoogtes 90, 105 en 120 zijn 75cm breed en onderling te koppelen. Dit is prettig voor zowel de aannemer als opdrachtgever omdat nu een wand op maat kan worden gerealiseerd.


GreenMax Wortelgeleidingspanelen vernieuwd

In onze toenemende verstedelijkte gebieden zorgt wortelgroei jaarlijks voor een aanzienlijke schade aan wegverharding, riolering en nutsfaciliteiten. Om dit te voorkomen gebruiken we sinds decennia een wand om deze ongewilde wortelgroei tegen te gaan. Er zijn twee soorten wanden beschikbaar om deze problemen te voorkomen of op te lossen, te weten boomwortelgeleiding en boomwortelwering.
Wanneer kunt u welk systeem gebruiken? Geleidings- en weringswanden lijken sterk op elkaar maar er is wel degelijk een groot verschil in de werking en juiste toepassing.


Een wortelweringswand is glad en kan gemaakt zijn van verschillende materialen zoals non- woven geotextiel of HDPE. De boomwortel stuit op de barrière en zal (door het ontbreken van geleiding) langs de gladde wand oppervlakkig verder groeien. Als een weringswand te dicht bij de boom geplaatst wordt, kan de boom zich niet stabiliseren en zal de wortel blijven rondcirkelen (bloempoteffect).

GreenMax kwam jaren geleden al op de markt met wortelgeleidingspanelen. Hoogtes als 30, 45 en 60cm worden veel toegepast. Deze panelen kunnen dicht rondom de boom geplaatst worden in de bestrating, aangezien de panelen verticale ribben bevatten, die ervoor zorgen dat de wortels dieper de grond in worden geleid.De laatste jaren wordt wortelgeleiding echter steeds vaker ingezet als geleidingswand langs kabel- en leidingtrajecten die kort langs bomen lopen. Nutsbedrijven willen liever helemaal geen bomen langs leidingen. Begrijpelijk maar dit is niet realistisch. Bomen dienen o.a. als onze longen en zijn broodnodig, zeker in een stedelijke omgeving.Hiervoor gebruiken we vaak wanden van 90 en 120 cm diep. Na doorontwikkeling is de vernieuwde uitvoering van deze panelen beter van kwaliteit. Deze wanden zijn nu ook met grondankers, dubbele bovenrib tegen springwortels en goed werkende koppeling uitgerust en glijden perfect in elkaar bij installatie. Tegelijk hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om er een maat tussen te plaatsen om nog beter aan de diepte eisen te voldoen, n.l. een wand van 105cm hoog. De panelen met hoogtes 90, 105 en 120 zijn 75cm breed en onderling te koppelen. Dit is prettig voor zowel de aannemer als opdrachtgever omdat nu een wand op maat kan worden gerealiseerd.Bescherming voor de kabels en leidingen die binnen de 2m1 zone van een boom liggen en waar een wortelwand vereist is maar wel met behoud van stabiliteit van de boom!

Meer informatie over de TRG panelen vindt u op: https://www.greenmax.eu/nl/wortelgeleiding/
© 2022 Greenmax