< p>

Congres klimaatadaptatie Parijs


Onze collega’s Joris De Coster en Werner Hendriks zijn onlangs op een congres in Frankrijk (Montevrain) geweest over klimaatadaptatie, het thema was Groeiplaatsen voor bomen in de stad waarbij wateropvang en buffering centraal stonden.Onze collega’s Joris De Coster en Werner Hendriks zijn onlangs op een congres in Frankrijk (Montevrain) geweest over klimaatadaptatie, het thema was Groeiplaatsen voor bomen in de stad waarbij wateropvang en buffering centraal stonden.

Op dit congres kwamen er gemeentes, landschapsarchitecten uit de regio Parijs samen om te praten over klimaatadaptatie.Het interessant en actueel thema, ook voor GreenMax.

Er waren verschillende sprekers op het congres, met ieder zijn of haar eigen visie. Iedereen had weer een eigen bepaalde manier ontwikkelt om de problematiek op te lossen of te verbeteren. Een van de thema’s welke centraal stond bij verschillende sprekers  was de temperatuurregeling in de stad.

Men is van oordeel dat door middel van grote bomen in de stad de temperatuur terug te dringen is. De steden zijn volledig verhard, de warmte wordt hierdoor opgenomen door beton, gebouwen en asfalt. s ’Nachts geven die warmte af en zo koelt de stad niet meer af. Bomen kunnen deze hitte tegen gaan, hoe meer bomen hoe sneller de stad afkoelt.

In de toekomst zal hier steeds meer rekening mee gehouden moeten worden. Er zal meer groen moeten komen, meer bomen. Bomen die kunnen uitgroeien niet voor enkele jaren maar echt voor enkele decennium.

Voor de inrichting van de openbare ruimte betekent dit dat iedereen moet meewerken om de stad groener te maken, de beleidsmakers die er moeten voor zorgen dat de architecten de kans krijgen om groener te denken en het nodige budget hiervoor vrij te krijgen.

Ook GreenMax is volop bezig met het thema klimaatadaptatie.Door middel van de TreeParker kunt u een boom laten uitgroeien tot een duurzame boom die kan helpen bij het groener maken van de stad, en zo ook kan helpen bij de temperatuurregeling (zonder enige schade aan bovengrondse en ondergrondse infrastructuur).

Onze collega’s Werner Henriks of Joris De Coster (Belgische en Franse markt) komen graag bij u langs om u uitleg te geven over de mogelijkhedenin het kader van klimaatadaptatie.

Meer informatie over de TreeParker is te vinden op: TreeParker

 

© 2022 Greenmax