< p>

Stad Brugge zeer tevreden met de nieuwe duurzame groeiplaatsinrichting


Met succes werd de eerste Treeparker in Brugge geïnstalleerd. Met als doel grote bomen voor de toekomst zonder schades door wortelopdruk.Met succes werd de eerste TreeParker in België geïnstalleerd. Dankzij het bestuur van Stad Brugge die de visie met ons delen dat bomen moeten kunnen uitgroeien tot volwassen exemplaren, ook in de stad.

De waarde die de boom vertegenwoordigd vermeerderd exponentieel naarmate deze groter wordt. Het is dus belangrijk dat bomen in de stad de mogelijkheid geboden wordt om uit te kunnen groeien tot de gewenste grootte. Een evenwicht is nodig tussen het volume aan blad en het ondergrondse volume. Meestal is de beperking van de groeiplaast de oorzaak van veel wortelopdruk.

Met de TreeParker, de nieuwste generatie boombunker, behoort wortelopdruk tot het verleden. De boombunker kan gezien worden als een soort kelder welke gevuld wordt met een hoogwaardige teelgrond. Deze grond staat niet meer onder invloed van verdichting door het overrijdende vrachtverkeer.

Hieronder enkele foto's gedurende de installatie van TreeParker in Brugge. Naast de voordelen voor de boom heeft TreeParker nog veel meer voordelen, onder andere;

- Sterker dan beton; door een uitgekiend ontwerp en materiaal keuze
- Snelle installatie; dezelfde dag kan de bestrating aangelegd worden.
- Kabels en leidingen vriendelijk; integratie van kabels is geen probleem meer

Door de knowhow van onze medewerkers kunnen we voor elke boom in de stad een goed en gedetailleerd plan en interessante offerte aanbieden.
Voor meer informatie of offertes staan we altijd tot uw beschikking.

Greenmax.


PS: We zullen de komende maanden nog vele bomen planten in de TreeParker om zo meer duurzame bomen in de stad te realiseren.

Mocht u graag een installatie bezoeken in België, neem dan contact op met Joris de Coster
joris@greenmax.eu

© 2022 Greenmax