< p>

Gemeente Veghel voorkomt nieuwe wortelopdruk


Gemeente Veghel voorkomt wortelopdruk bij voetbalveldje Moerven met RootBlock


Een paar jaar geleden is er in de woonwijk Moerven een mooi voetbalveldje aangelegd met kunstgras. Maar na een tijdje zorgden de bomen rondom het voetbalveldje voor wortelopdruk, welke alleen maar erger werd. Hierdoor werd het veldje onbespeelbaar.

Daarom heeft men ervoor gekozen het hele voetbalveldje te vernieuwen en nieuw kunstgras aan te brengen. Om te voorkomen dat er opnieuw wortelopdruk ontstaat, heeft de gemeente Veghel besloten hier preventief RootBlock wortelwering van GreenMax te plaatsen. Er is gekozen voor een wortelweringswand van 1mm. dikte, zodat alle wortels worden tegengehouden.

Nooijen Terreininrichting BV, specialist in groen- en speelvoorzieningen, heeft, naast het plaatsen van de wortelwering, alle verdere civiel- en cultuurtechnische werkzaamheden rondom het vernieuwde kunstgras voetbalveldje in opdracht van de gemeente Veghel uitgevoerd. Men heeft netjes een randje van het scherm boven het maaiveld uit laten steken, zodat er geen wortels meer over het scherm kunnen groeien.
© 2022 Greenmax