< p>

Greenmax komt met een nieuw boombunkersysteem


Greenmax breidt zijn assortiment van groeiplaatsconstructies verder uit met een nieuw systeem; het TreeParker® systeem. Een eenvoudig design met een zeer hoge draagkracht.


Na circa 15 jaar ervaring met diverse groeiplaatsconstructies komt Greenmax nu met een eigen systeem: TreeParker®. Eric van Oss, eigenaar van Greenmax vertelt blij te zijn deze uitbreiding van zijn reeds ruime assortiment. Door de eigen productie worden transportbewegingen geminimaliseerd en kunnen we de carbonfoodprint zo laag mogelijk houden een belangrijk speerpunt in de Greenmax visie. Een direct voordeel voor de klant; snellere levertijd en prijstechnisch een stuk voordeliger.

Al sinds de jaren 90 worden de eerste 2e maaiveld constructies verkocht. Op de markt worden nu veel groeiplaatsinrichtingen aangeboden, de een is al wat meer functioneel dan de andere. In middels zijn er ruim 20 verschillende 2e maaiveldconstructies op de markt. Langzaam ziet men de meerwaarde van de boombunkers, bomen groeien het beste in een onverdichte grond.

TreeParker® de nieuwste generatie boombunker.
Jaren lange ervaringen van Greenmax in de vele projecten door heel Europa en ook daarbuiten, hebben geleid tot dit nieuwe boombunkersysteem. Bij boombunker wordt nog vaak gedacht aan een betonnen constructie, maar ook staal en kunststof varianten zijn al vele jaren op de markt. Kunststoffen worden steeds sterker en duurzamer. In de bouwwereld worden kunststoffen steeds vaker constructief gebruikt. Deze kennis is gebruikt bij de ontwikkeling van de TreeParker®. Dit heeft geleid tot de uitzonderlijk hoge draagkracht van TreeParker®.

Sterk door eenvoud.
De eenvoud is typerend voor het systeem. Door een eenvoudig en slim design kan vrijwel elke groeiplaats worden voorzien van het TreeParker® systeem. Bestaande kabels en leidingen zijn geen probleem, deze worden zonder moeite geïntegreerd in het systeem. Werner Hendriks de groeiplaatsspecialist bij Greenmax voegt toe dat bij het ontwerp goed gekeken is naar de context. Het toepassingsgebied en alle stakeholders zijn meegenomen in het ontwerp.

Gebruik van TreeParker® in uw ontwerpplan: Geen problemen meer met technische voorwaarden. Landschapsarchitecten kunnen zonder technische voorkennis het systeem zelf aanpassen binnen hun ontwerp. Het systeem kan zelfs worden gebruikt in bochten zoals bij een doorlopende gezamenlijke groeiplaatsinrichting langs wegen. Hoogtes zijn geen probleem meer omdat elke hoogte nu mogelijk is.

Het sterke interne skelet zorgt voor de uitzonderlijk hoge draagkracht. De staanders zijn een hoogstandje van nieuwe technieken. Het doorlopend skelet geeft niet enkel draagkracht aan het systeem. De interne structuur in de staander is open en behoeft niet gevuld te worden met beton. De staanders fungeren hierdoor tevens als overloop bij een teveel aan water in het systeem. Het systeem is dus niet enkel een groeiplaats onder verharding maar ook tevens een regenwater infiltratiesysteem.

Snelle installatie van het systeem door de aannemer: Het systeem bestaat uit allemaal losse onderdelen waardoor kosten bespaart kunnen worden op transport en opslag. Alles past snel en gemakkelijk in elkaar. U heeft slechts 3 verschillende onderdelen nodig voor het maken van de constructieve structuur. Door de losstaande units kunnen bestaande kabels maar ook wortels zonder moeite worden ingepast. De kabels hoeven niet verlegd te worden, de units worden eenvoudig afzonderlijk verplaatst. Door de grote openingen is het systeem eenvoudig vulbaar met een graafmachine. Na het vullen wordt het systeem afgedekt met een deksel. Er zijn geen extra hulpmiddelennodig voor het met grond vullen van het systeem.

Wilt u één van onze projecten bezichtigen tijdens een installatie? 
Neem contact met ons op via info@greenmax.eu

Voor meer informatie over Treeparker, klik hier.


© 2022 Greenmax