< p>

Bio Based Gietrand


De nieuwe Bio Based gietrand combineert de kracht van de bekende AquaMax polyethyleen gietrand met duurzame grondstoffen.
Een duurzame wereld ontstaat mede door het verminderen van fossiele brandstoffen. GreenMax introduceert daarom een nieuwe gietrand op basis van het restafval van suikerriet.

Door het gebruik van Bio Based plastic, ook wel groene polyethyleen genoemd, ontstaat er een nieuw en duurzaam alternatief voor de bekende polyethyleen gietranden.

De gietranden zijn, met een dikte van 2 mm, net zo sterk als de bekende gietranden van HDPE. Door de UV stabiliteit zijn de gietranden voor meerdere plantseizoenen herbruikbaar en zijn volledig recyclebaar.

Steeds vaker wordt er per plantseizoen een andere kleur gietrand gekozen. Hiermee worden de bomen per jaar beter in kaart gebracht. Beheerders kunnen zo ook eenvoudiger de bewatering per plantseizoen bepalen. Met de nieuwe Bio Based gietrand introduceert GreenMax een nieuwe kleur gietrand in de markt. Zodoende is het nu mogelijk om, naast de vertrouwde groene en zwarte gietranden, ook een bruine gietrand te plaatsen.

Onze Bio Based gietranden hebben het I Am Green Logo.
Dit logo mag alleen worden gebruikt bij producten die restafval van
suikerriet als basis hebben. Hiermee hopen wij bij te dragen aan de
ontwikkeling van een duurzame ‘Bio Based’ groene stad.Bio Based Gietrand
© 2022 Greenmax