< p>

Opvallende kleuren in Düsseldorf


In Düsseldorf zijn onze gietranden en stambeschermer in combinatie met wel hele groene boompalen geplaatst.Vorig jaar raasde er een storm over het Roergebied. Hierbij heeft de stad Düsseldorf misschien wel de meeste schade ondervonden. Na de storm had de stad maar liefst 30.000 beschadigde en vele omgewaaide bomen!

Aangezien de stad graag veel bomen teruggeplant wilde hebben had Düsseldorf problemen met het groenbudget. Daarom werden bedrijven en inwoners gevraagd om mee te financieren. Dankzij deze oproep werden al snel 800 nieuwe bomen teruggeplant die door de Düsseldorfse bedrijven en particulieren zijn betaald. Om duidelijk kenbaar te maken dat deze bomen niet door de stad zijn betaald zijn er opvallende groene boompalen gebruikt. Ook heeft iedere boom een eigen nummer gekregen.

Düsseldorf heeft de boomstammen daarnaast ook nog wit laten verven. Dit wordt in Duitsland vaak gedaan om de bomen tegen de zon te beschermen. De witte kleur reflecteert het zonlicht en hierdoor wordt de stam niet te warm.

De stad heeft gekozen om ook de GreenMax gietranden en stambeschermers te plaatsen. De gietranden worden vaker in combinatie met deze stambeschermers gebruikt zodat men eenvoudig binnen de gietranden kan bijmaaien. Zodra de gietranden niet meer nodig zijn kunnen de stambeschermers nog blijven staan om nog een effectieve bescherming te bieden tegen maaischade.© 2022 Greenmax