< p>

GreenMax bestaat 20 jaar!


Dit jaar is het precies 20 jaar geleden dat GreenMax werd opgericht. In al deze jaren is GreenMax uitgegroeid tot een totaalleverancier van producten voor de boomgroeiplaatsen en het stedelijk interieur.
Allereerst zijn wij enorm trots op het behalen van deze feestelijke mijlpaal. Maar bovenal zijn wij al onze relaties, distributeurs en leveranciers zeer dankbaar voor het vertrouwen dat wij van hen hebben gekregen. Ook waarderen wij de prettige samenwerking die wij mogen ervaren. Zonder u zou het ons niet gelukt zijn en we willen u allemaal via deze weg hartelijk bedanken voor uw steun en vertrouwen in onze organisatie!

Hoe we zijn begonnen
In 1987 is Pius Floris Europees distributeur geworden van DeepRoot. Omdat Pius Floris daarnaast ook een heel succesvol bedrijf had opgezet op boomverzorgingsgebied, kwam hij in tijdnood en heeft hij DeepRoot Europe in 1995 verkocht aan Sjef Peerear. Omdat ook hij, vanwege de drukte, het bedrijf niet de aandacht kon geven die nodig was heeft Eric van Oss het bedrijf in 2002 overgenomen. Hij heeft DeepRoot Europe vanaf toen gaandeweg uitgebouwd tot wat GreenMax nu is. Al die tijd is Pius Floris voor GreenMax een steun en mentor gebleven en we zijn hem hiervoor nog altijd zeer dankbaar. GreenMax bestaat dit jaar officieel 20 jaar maar de distributie van de DeepRoot producten begon dus eigenlijk al 28 jaar geleden.

Sinds 1995 waren wij in de markt bekend als Jemarel BV, handelend onder de naam DeepRoot Europe. In januari 2007 werd deze bedrijfsnaam veranderd in GreenMax BV.

In ons 20 jarig jubileum gaan we (na 6 verhuizingen) een nieuw bedrijfspand bouwen, zodat alle bedrijfsdisciplines op 1 plek bij elkaar komen. Hierdoor kunnen we nog meer service gaan bieden; wat altijd de basis van ons bedrijf is geweest. Denken vanuit de behoefte van de klant en hen helpen zoals we zelf geholpen zouden willen worden!


Groen en Duurzaam
GreenMax is een gespecialiseerde groothandel en producent van materialen voor de groeiplaatsinrichting van nieuwe en bestaande bomen, met name in de stedelijke omgeving. GreenMax staat voor Groen, Duurzaamheid, Service gerichtheid, Kwaliteitsproducten, Betrouwbaarheid en Innovatie. En dit alles op internationale basis. In het verleden hebben we ook buitenlandse vestigingen gehad in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar omdat deze, vanwege de vrijhandelszone binnen de Europese Unie, weinig toegevoegde waarde boden zijn deze vestigingen weer gesloten.

Alle GreenMax producten zijn ter bescherming van het openbaar groen en het samengaan van het groen met onze infrastructuur. Onze producten worden ook wel eens als een scheidslijn van groen en infrastructuur gezien (bestrating, terras, kabels en leidingen). Door de toenemende ondergrondse infrastructuur is hier een steeds grotere behoefte aan.Bomen leven, zijn onze longen en dienen ook als een airconditioning in de bebouwde omgeving. Daarom blijven bomen in de stad altijd noodzakelijk, evenals dat kabels, leidingen, riolering en wegen onmisbaar zijn. Deze gaan zonder hulp niet goed samen. Wij zorgen er met onze materialen voor dat groen en infrastructuur wel goed samen gaan en tegelijkertijd grote besparingen voor de toekomst opleveren.

De Toekomst
Wij kijken met veel enthousiasme naar de nieuwe ontwikkelingen. Zo gaan wij dit jaar een start maken met een uitbreiding van ons magazijn en kantoorruimte in Heeswijk-Dinther. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk om niet stil te blijven staan maar continu te innoveren. We zijn altijd druk bezig met productvernieuwingen en uitbreidingen van ons assortiment.

Buiten Nederland is de naam GreenMax ook steeds bekender en met steeds meer nieuwe distribiteurs in verschillende landen verwachten wij in deze markten nog meer uit te breiden.

Nogmaals onze dank voor uw steun en vertrouwen in de afgelopen 20 jaar!

© 2022 Greenmax