< p>

Een voorbeeld van hoe het niet moet...


Weer een interessante en zeker een opmerkelijke foto uit de praktijk. We weten niet zeker wat de aannemer van plan was, maar deze beluchtingsbuizen zijn wel heel fout geplaatst.Weer een interessant voorbeeld om u te laten zien ‘hoe het niet moet’. Wij verbazen ons wel eens over hoe onze producten soms zo fout geplaatst worden. Waarom zou de aannemer deze beluchtingsbuizen zo ver boven het maaiveld laten uitsteken? Is het onkunde, nalatigheid of zouden deze buizen later nog worden ingekort?

Op onderstaande foto is te zien hoe de beluchtingsbuizen al geruime tijd stonden. Wij informeerden de gemeente hierover omdat voorbijgangers deze buizen zo uit de grond konden trekken. De gemeente ondernam gelijk actie en nam contact op met de aannemer. De buizen zijn gelukkig daarna een stuk korter gemaakt.

De aannemer heeft vervolgens besloten om de buizen niet af te sluiten met eindkappen. Met als gevolg dat de buizen vol gaan zitten met boombladeren of vuil. Ze hebben vervolgens maar een stuk van de buisomhulling afgesneden en hier zelf een afdichting van gemaakt.

AirMax 45 Beluchtingssysteem
Veel jonge bomen in de stedelijke omgeving hebben last van droogte of te weinig zuurstof. Daarom worden er in bomengranulaat vaak extra beluchtingsbuizen geplaatst. De 45% geperforeerde AirMax45 beluchtingsbuizen hebben een hoge drukvastheid en zijn daarom ideaal voor gebruik in granulaat.

De verticale buizen worden eenvoudig afgesloten met een kunststof klik-eindkap. Maar zijn ook af te sluiten met een schroefkap of stalen eindkappen.
AirMax 45
© 2021 Greenmax