< p>

Renovatie NS Plein in Tilburg


Na een geslaagde demonstratie in maart is onlangs de Silva Cell Groeiplaatsconstructie naast meerdere bomen op het NS Plein in Tilburg geplaatst.
In maart werd in Tilburg een demonstratie groeiplaatsinrichtingen voor stadsbomen georganiseerd. Tijdens deze demonstratie werden op twee locaties verschillende typen groeiplaatsconstructies aangebracht. Zowel een boomkratten- als een boombunker systeem werden getoond en door Greenmax werd de Silva Cell boombunker groeiplaatsconstructie geleverd. Na een succesvolle demonstratie van het Silva Cell systeem in Tilburg heeft de gemeente onlangs de opdracht gegeven om de boombunker ook op het NS Plein te plaatsen.

NS Plein in Tilburg
Om de nieuwe bomen meer groeiruimte te bieden heeft de gemeente besloten om de plantvakken groter te maken door onder de verharding het boombunkersysteem van GreenMax te plaatsen. De Silva Cell is een groeiplaatsconstructie welke vrije doorwortelbare ruimte maakt voor bomen in de stedelijke omgeving. Het systeem wordt wereldwijd al vele jaren toegepast en de ervaringen zijn zeer positief.

De Silva Cell zorgt voor een grote opbrengst van effectieve ruimte. Hierdoor krijgt nieuwe aanplant de beste groeicondities en boomwortels zijn niet langer een kostenpost. De frames zijn eenvoudig handmatig te plaatsen en zeker nodig als het gewenste eindbeeld een gezonde en volwassen stadsboom is.

In Tilburg werd de groeiplaatsconstructie geplaatst door Gebr. Van Kessel Wegenbouw B.V. uit Buren.
De bomen worden binnenkort geplant.

Bekijk hier enkele foto’s van de demonstratie in maart en het plaatsing op het NS Plein. Neemt u gerust contact met ons op indien u meer informatie over het project wenst te ontvangen. Onze medewerkers informeren u graag!

Demonstratie Groeiplaatsinrichtingen

Silva Cell Boombunker op het NS Plein

Silva Cell
© 2022 Greenmax