< p>

Een boom voor de toekomst in Blitterswijck


Eén mooie grote boom op het plein is de wens van het dorp Blitterswijck. De gemeente Venray heeft samen met de bewoners van het dorp besloten om de boombakken te vervangen door 1 boom.
Gezamenlijk zijn de bewoners en de gemeente tot de conclusie gekomen dat deze ene boom moet uitgroeien tot een grote prachtige boom midden op het plein. Een boom voor de toekomst!

Duurzame oplossingen zijn ook voor de gemeente Venray van groot belang. Voldoende ondergrondse ruimte bieden voor de boom is van groot belang om problemen in de toekomst te voorkomen. Tevens was een eis dat al het regenwater ter plaatste geïnfiltreerd kan worden.

Na vergelijk van de diverse mogelijkheden werd er door de civiel- en groenafdeling van de gemeente Venray gekozen voor het Silva Cell systeem van GreenMax. In de ogen van gemeente het optimale systeem voor de gestelde eisen. Meerdere voordelen die de Silva Cell boombunker biedt ten opzichte van andere producten hebben de doorslag gegeven.

Veel werkzaamheden zijn door de bewoners zelf uitgevoerd. De gehele groeiplaats is vakkundig aangelegd door de firma Jos Kanters Groenvoorziening B.V. De te planten boom, die overigens eind november 2014 door de bewoners zelf wordt geplant, met een ondergrondse groeiplaats van ruim 36 m3, kan zich zonder problemen ontwikkelen tot een prachtige mooie boom op het plein vlak bij de kerk in Blitterswijck.
Meer informatie over Silva Cell
© 2022 Greenmax