< p>

Bomenbijter molesteert bomen!


In de gemeente Scherpenzeel lopen twee Border Collies rond die het gemunt hebben op de bomen.

De gemeente Scherpenzeel heeft een groot probleem met twee viervoeters in de gemeente. Jan Boertjes (Technisch Beleidsmedewerker Groen) vond de schade onacceptabel. Na meerdere malen de eigenaar van de honden aan te spreken bleef de toetakeling van de bomen doorgaan.

De gemeente kon alleen maar toekijken hoe de schade aan de bomen bleef doorgaan en had er genoeg van. Daarom is onlangs de BiteProtect stambeschermer van GreenMax geplaatst.

Jan Boertjes (gemeente Scherpenzeel): “Het gedrag van mensen is moeilijk te beïnvloeden. Gemeente Scherpenzeel heeft er daarom voor gekozen diverse bomen op de looproute van de notoire en beruchte Bomenbijter fysiek te beschermen met de BiteProtect van Greenmax.”

In opdracht van de Gemeente Scherpenzeel heeft het bedrijf Permar uit Ede de stambeschermers van GreenMax geplaatst. Deze worden meestal ingezet ter preventie van vraatschade, door bijvoorbeeld groot en klein wild. De bomen in de gemeente Scherpenzeel zijn nu in ieder geval weer veilig tegen de scherpe tanden en nagels van de twee Border Collies.Meer over BiteProtect
© 2021 Greenmax