< p>

Tijdopname van een installatie (VIDEO)


De Silva Cell installatie op de Haas School of Business in Berkeley, Amerika werd gedurende een aantal weken gefilmd.

De Silva Cell installatie op de Haas School of Business in UC-Berkeley, Amerika werd gedurende een aantal weken gefilmd.

Met trots deel ik dit project met u. Deze installatie heeft maanden geduurd en tijdens het installatieproces is een opname gemaakt. Hierdoor hebben we een duidelijke tijdopname van de gehele installatie van de Silva Cell groeiplaatsconstructie, welke afgelopen winter plaatsvond.


Het plein tijdens de renovatie. Let op de vier Silva Cell locaties, in totaal werden er 5 groeiplaatsen met de constructie ingericht.


Bij de herinrichting wilden de ontwerpers meer bestrating leggen en open ruimtes creëren die geschikt zijn voor grotere bijeenkomsten. De Silva Cell zorgt hier voor zo'n 14 m3 per boom onder de verharding.


We filmden gedurende twee weken de installatie van het Silva Cell project op vijf verschillende plaatsen op de binnenplaats van de 'Haas School of Business'.
Het resultaat is een, in twee minuten versnelde, weergave van de Silva Cell installatie van begin tot eind:
Op het gerenoveerde plein van de 'Haas School of Business' zijn 12 nieuwe bomen geplant en daarnaast heeft het plein ook een meer open karakter gekregen. Onder de oppervlakte ligt het innovatieve 2 - en 3-lagen Silva Cell systeem die de nieuwe bomen meer groeiruimte bieden en daarnaast biedt Silva Cell een uitstekend regenwaterbeheersysteem, allemaal in overeenstemming met de ambitieuze voorschriften van de universiteit.

Samenvatting van de installatie

Gemiddeld aantal kub (m3)  per boom: 14m3
Oppervlakte: 442 m3
Aantal bomen: 12
Aantal Frames en Decks: 600 Frames en 260 Decks
Installatiedatum: januari / februari 2013
Projectontwerper: GLS Landscape Architecture
Aannemer: McGuire and Hester
Opdrachtgever: Universiteit van Californië

Tekst: Time Lapse Video of a Silva Cell Installation, Leda Marritz
Vertaling: Sharell Hoogervorst

Meer over Silva Cell

© 2022 Greenmax