Categories: Dutch
      Date: mrt 30, 2021
     Title: Onze gietranden op een rij
GreenMax biedt 12 soorten gietranden. Hoe maak je nu de juiste keuze?

Gietranden zijn er voor zowel effectieve bewatering als bescherming voor aanslagproblemen bij jonge aanplant. Daarnaast bieden de gietranden goede bescherming tegen maaischade en strooizout. Kortom: voor de bevordering van de groei van jonge aanplant.

Welke gietranden biedt GreenMax aan?
- AquaMax gietrand 325 (zwart & groen)
- AquaMax gietrand 225 (zwart, groen & bicolor; één kant zwart en andere kant groen)
- AquaMax gietrand 335 (groen)
- Budget gietrand (zwart en groen)
- Biobased gietrand (bruin)
- Circulaire gietrand (antraciet)
- Bumper gietrand (antraciet)AquaMax gietrand 325 groen of zwart is gemaakt van LDPE, dit betekent Lage Dichtheid Polyetheen. Het materiaal is vrij zacht en taai en gemaakt van olie. Beide gietranden zijn 3 mm dik met een nerfstructuur, UV stabiel en 30 cm hoog.

AquaMax gietrand 225 zwart of groen is gemaakt van HDPE, dit betekend Hoge Dichtheid Polyetheen en gemaakt van olie. Een grotere dichtheid betekent grotere hardheid, sterkte en stijfheid. Beide gietranden zijn 2 mm dik, UV stabiel en 30 cm hoog. De AquaMax gietrand 225zg is tweekleurig. U kunt de gietrand om de twee plantseizoenen verwisselen van kleur.

AquaMax gietrand 335 groen is, net als type 225, gemaakt van HDPE. Het enige verschil met de AquaMax gietrand 225 is de hoogte; deze is namelijk 35 cm, waardoor er meer water geborgen kan worden.

De Budget gietrand zwart is 1,5 mm dik en groene variant is 2 mm dik, beide zijn 30 cm hoog en niet UV stabiel. Ze hebben de naam te danken aan de prijs. In verhouding met de andere gietranden is deze goedkoper.

De Circulaire gietrand is geproduceerd uit Nederlands huisafval. Deze is, in tegenstelling tot de andere gietranden, volledig circulair en 100% recyclebaar en dus geschikt voor herproductie. Deze gietrand is 3 mm dik, niet UV-stabiel en 30 cm hoog.

De Biobased gietrand wordt geproduceerd op basis van restafval van suikerriet, ook wel groene polyethyleen genoemd. Dit draagt bij om broeikasgassen te verminderen. Deze gietrand is 2 mm dik, UV-stabiel en 30 cm hoog.

De Bumper gietrand is gemaakt van oude heftruckbanden en versterkt met metaal. Daarom ideaal voor bescherming tegen zware grasmaaiers, klepelmaaiers en bosmaaiers. Hij is te krijgen in 2 verschillende diameters: 38 cm en 48 cmMocht u onze prijslijst willen ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@greenmax.eu.
Voor meer informatie klik op deze link.