Categories: Dutch
      Date: nov 16, 2020
     Title: Green Friday bij GreenMax

Waarschijnlijk kent u allemaal het fenomeen Black Friday wel, de laatste jaren ook enorm populair in Nederland. Black Friday is over komen waaien vanuit Amerika en is de dag na Thanksgiving. Op deze dag hebben de meeste mensen vrij, dit wordt gezien als de start van het seizoen voor de kerstinkopen. Er wordt met enorme aanbiedingen gestunt om mensen naar de winkels te trekken.

 Nu is er ook een 'tegenbeweging' opkomend, namelijk Green Friday. Een prachtig initiatief vinden wij bij GreenMax!
Ieder jaar gooien we namelijk met z'n allen heel wat kilo's kleding en schoenen weg. Ongeveer een derde hiervan wordt weer hergebruikt, de rest is dus puur afval. Kleding wordt meer en meer een wegwerpproduct.    

Met Green Friday wil men meer bewustzijn creëren voor Fair Fashion. Waar komt je kleding vandaan? Wie heeft het gemaakt? En hoe is het gemaakt.

Nu verkopen wij bij GreenMax natuurlijk geen kleding. Maar wel zijn wij bezig met het opzetten van een 'circulaire lijn'. Een productlijn met producten volledig geproduceerd uit afvalmateriaal, namelijk de PMD zakken. Deze doorzichtige zakken worden sinds een aantal jaar door gemeenten gratis opgehaald en kunnen gevuld worden met plastic, metaal en drinkverpakkingen. Het overige afval, wat niet in deze zakken kan, komt in de grijze bak terecht, veelal is dit afval niet meer bruikbaar en eindigt het in de verbrandingsovens van afvalenergiecentrales.

Sinds kort kan er door een beter procedé, een kwalitatief beter product geproduceerd worden uit PMD afval. Dit was voorheen nog niet altijd mogelijk. Na verloop van tijd kan dit product ook weer worden ingeleverd bij het plastic afval en kan weer gerecycled worden om nieuwe producten van te maken. Een hele groene gedachte! Helemaal in de gedachtegang van Green Friday.

Ons eerste product in deze circulaire lijn is de circulaire gietrand. een gietrand volledig geproduceerd uit PMD afval. Een prachtig kwalitatief product, compleet duurzaam geproduceerd.

In het kader van Green Friday willen we u graag kennis laten maken met onze circulaire lijn.Wij bieden u een korting aan van 25% op onze circulaire gietrand op Green Friday!
Green Friday is op dezelfde dag als Black Friday en vindt dit jaar plaats op 27 november.

De korting gaat over de bruto verkoopprijs, dat wil zeggen:
Prijs per rol (20m¹ per rol): 45,00
Korting  25%
Prijs per rol week 48 & 49 - 2020: 33,75

Prijzen zijn excl. btw en verzendkosten

Vermeld u bij uw bestelling even de volgende kortingscode: GreenFriday2020